WinWash 2.0

Het besturingssysteem dat zorgt voor integrale efficiency in de wasserij.

Moderne machines met reusachtige capaciteiten, gemotiveerde medewerkers, ervaren leidinggevenden. Ze garanderen geen maximale performance, zolang ze functioneren als eilandjes. Maximale performance bereikt u alléén als u uw wasserij organiseert als een keten. Als één geheel. Als een systeem waarin de batches wasgoed in een flow door uw wasserij gaan. Zonder stilstand, vertraging, blokkades, talloze containerbewegingen en kostbare nalevingen.

Het enige wat u daarvoor nodig hebt, is WinWash. Een besturingssysteem dat uw productie tot op batchniveau plant. Een platform waarmee u systemen van derden (bijvoorbeld machinefabrikanten) integreert tot één onverslaanbare productiemanager. Volledig geautomatiseerd. Met WinWash kan een goed draaiende wasserij zomaar 10 tot 20 procent productiviteitswinst behalen.

 

Kernfunctionaliteiten van WinWash zijn:

 • Plannen
  WinWash levert u zowel een productie- als een resource planning op weekbasis voor medewerkers en machines. Daarnaast kunt u een dag- en shiftplanning maken en wordt door de software de actuele voortgang gevisualiseerd.
 • Besturen
  WinWash voert de volledige besturing
  uit van interne logistieke systemen, zoals hangbanen en transportbanden. Daarnaast kan WinWash machines aansturen (zoals wasbuizen en drogers), door middel van communicatie met óf complete vervanging van de machinebesturing. Van visualisatie tot rapportage, van instellingen tot hand-bedieningen: alle functionaliteiten zijn voor u beschikbaar in WinWash.
 • Informeren
  WinWash heeft een uitgebreide informe-rende functie. Op elk niveau en van elke afdeling is actuele procesinformatie zicht-baar. Het is eenvoudig om bijvoorbeeld de status van een machine of route te raadplegen, de batchinformatie in te zien of de prestatie van de wasserij als geheel te checken. Met deze real-time visualisatie heeft u altijd grip op het volledige proces
 • Rapporteren
  Alle informatie uit WinWash wordt ver-werkt in overzichtelijke rapportages. Dit betekent dat productie- en planningsge-gevens altijd en overal beschikbaar zijn. Ook hiervoor geldt dat u rapportages per niveau binnen de wasserij kunt instellen.
 • Simuleren
  De simulatiefunctie van WinWash is uniek. Op meerdere manieren kunt u deze waardevolle functie toepassen: beoordeel beschikbare capaciteit op bottlenecks; analyseer historische productiegegevens en prestaties; bepaal welk scenario de meest optimale logistieke afloop geeft; onderbouw beslissingen met betrekking tot het uitbreiden van productiecapaciteit
 • Integreren
  Door de uitgebreide integratiefunctio-naliteit van WinWash, stuurt u uw
  gehele wasserij aan als een keten. Eén geïntegreerde, doorlopende productielijn. Met WinWash kunt u de systemen van derden integreren. Het realiseren van deze integratie is voor ons – als system integrator – core business.

Uitgangspunten hierbij zijn de LEAN en Just in Time principes: de gevraagde productie (of orders) is leidend in de hele supply chain: vanaf het ophalen van vuil wasgoed bij de klant tot en met het retourneren van schoon linnen.

Benieuwd wat WinWash voor uw wasserij kan betekenen? Wij denken graag met u mee!

 

 

Neem contact met ons op