Terug

Nieuwe oplossing voor Fliegel Textilservice Leipzig

WSP Systems heeft de afgelopen jaren diverse projecten uitgevoerd bij Fliegel Textilservice in Leipzig, Duitsland. Al meer dan 27 jaar levert Fliegel Textilservice met succes aan het luxe Duitse hotelwezen. 1.000 medewerkers op zeven locaties zorgen ervoor dat de wasserij altijd vers is en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Onze WinWash besturing stuurt bij Fliegel Textilservice al verschillende systemen aan, zoals het sorteerinstallatie  en bufferhangbaan aan de vuilgoedkant van de wasserij, de wasbuizen, drogers en de ontlaadbanden aan de schone zijde. In 2018 en 2019 heeft Fliegel Textilservice in nauwe samenwerking met WSP een plan ontwikkeld om de wasverwerking voor de schone zijde verder te automatiseren. De focus van dit project lag op het automatiseren van het transport van badstof tussen de drogers en badstofvouwers. In de eerste plaats om het handmatig transport te vervangen door automatische aanvoer met wagens. Tegelijkertijd kan de was veel ergonomischer worden verwerkt door de medewerkers. Dit is belangrijk omdat er een schaarste is aan voldoende en goed gekwalificeerde medewekers.

WSP heeft dit project in het eerste kwartaal van 2020 ter plaatse geïnstalleerd. Verschillende transportbanden transporteren de was nu automatisch in de juiste volgorde naar de badstofvouwers aan de andere kant van het gebouw. De oplossing wordt niet alleen gebruikt als transportoplossing, maar ook als buffer om schommelingen in de productie op te vangen. Daarnaast is er een slimme interface voorzien naar de Kannegiesser badstofvouwers. Dit maakt het mogelijk om, afhankelijk van de te verwerken klant, het vouwprogramma op de vouwmachines automatisch te schakelen. Dit bespaart tijd bij klantwijzigingen en verhoogt tegelijkertijd de kwaliteit door het vermijden van menselijke fouten bij de keuze van een programma.

Met deze nieuwe oplossing heeft Fliegel Textilservice in Leipzig het hele proces van inkomend vuil wasgoed tot uitgaand wasgoed aan de expeditiezijde in eigen hand. Allemaal gecontroleerd en geïntegreerd met onze intelligente WinWash softwareoplossing. Samen met deze klant hebben we een succesvol automatiseringsproject kunnen opleveren!