Terug

Uitbreiding wasserij Moderna

Onlangs is een nieuw project opgeleverd bij Moderna Textielservice in Hardenberg (Nederland). Voor de uitbreiding van de horeca wasserij zijn alle logistieke systemen geleverd, inclusief de overkoepelende softwaresystemen zoals WinWash® en Laundry Dashboard®. Er is zorgvuldig gekeken naar de flow van het wasgoed door de wasserij, waarbij de container- en looproutes zo kort en efficiënt mogelijk zijn gehouden.

Met deze uitbreiding is tevens het besluit genomen om te verhuizen naar een nieuw, centraal gelegen en hoogproductief vuilsorteerssysteem. Door dit sorteerstation te beladen met de recent ontwikkelde containerkantelaars, werd tegelijk aandacht besteed aan de ergonomie voor de werknemers. Het gesorteerde linnen wordt opgeslagen in een hangbaansysteem en volautomatisch afgeroepen naar één van de drie wastunnels. Na het wasproces zorgen WSP-transportbanden voor het laden en lossen van de drogers, en wordt het schone linnen opgeslagen in een zakkenbuffer systeem aan de schone zijde.

Voor de toevoer van het linnen naar de mangelstraten en de badstofvouwers worden de WSP Batch Separators gebruikt. Deze nieuwe innovatie zorgt voor een gestage stroom van gescheiden items naar de verschillende toevoerstations, en vervangt de pickers bij Moderna. Hierdoor zijn ook de ergonomie en de productiesnelheid op deze werkstations aanzienlijk verbeterd. Aan het eind van dit jaar zullen robots worden geïnstalleerd om de handdoeken automatisch naar de vouwmachines te voeren. Ook zullen deze robots automatisch worden geladen via het logistieke systeem van WSP.

Weer een prachtig project bij Moderna in Hardenberg! Met dank aan Gert Stroeve en Luuk Hans voor hun vertrouwen, en aan Kannegiesser voor de uitstekende samenwerking.

Op naar vele kilo’s schoon linnengoed en nog meer tevreden klanten!