Een familiebedrijf dat voorop blijft lopen door voortdurende ontwikkeling

De uitdaging

Het was de tijd van zwart-wit fotografie toen Busch Textilservice werd opgericht. En toch, zo’n 65 jaar later, is de wasserij zeker niet gedateerd. Busch Textilservice investeert voortdurend in groei en innovatie. En niet zonder reden.

  • Automatisering maakt het wasproces minder afhankelijk van “handen”, die schaars zijn.
  • Indrukwekkende machines betekenen niets tenzij ze deel uitmaken van een slim ontworpen proces. Daarom werkt Busch Textilservice voortdurend aan de optimalisering van dat proces.

De oplossing

De afgelopen jaren heeft Busch Textilservice voortdurend met WSP samengewerkt om de wasserij uit te breiden en te optimaliseren.

  • De wasserij heeft bewust gekozen voor uitbreiding met gebruikte drogers in combinatie met het WSP-besturingssysteem. Busch Textilservice wist uit ervaring wat belangrijk was: wasgoed dat op precies het juiste moment bij de juiste machine terechtkomt. Interne logistiek.
  • Met behulp van WinWash hebben wij deze interne logistiek geoptimaliseerd, zodat zij tot op orderniveau geautomatiseerd is en de prestaties gemaximaliseerd worden.
  • Hangbanen voor zowel vuil als schoon linnengoed zijn vervangen en/of geautomatiseerd, terwijl een sorteersysteem aan de kant van het schone linnengoed de noodzaak van handen elimineert.

"Werknemers moeten optimale omstandigheden hebben om productief te kunnen werken. WSP faciliteert dit."

René Dauer, directeur Busch Textilservice

Het resultaat

Als familiebedrijf hecht Busch Textilservice veel aan waarden als betrouwbaarheid en kwaliteit. Dankzij investeringen in automatisering blijft dit aanbod betaalbaar voor de klanten. Op die manier blijft de wasserij toekomstbestendig en kan ze de toenemende concurrentie aan. Busch Textilservice herkent in WSP dezelfde waarden: de combinatie van een betrouwbare relatie enerzijds en de drang naar innovatie anderzijds. Dit is het recept voor een langdurige samenwerking.

Optimaliseer je wasserij met Business Intelligence