Ergon Wasserij in Veldhoven

De uitdaging

Voor de inrichting van de nieuwbouw wasserij werd WSP gevraagd om zorg te dragen voor het ontwerpen, leveren, installeren en het implementeren van alle wasserijprocessen.

De wasserij van Ergon is een bijzondere wasserij. Bij deze wasserij is men namelijk niet bezig met het besparen op werkplekken, sterker de wasserij creëert werkplekken. Bij Ergon Wasserij vinden mensen die op de reguliere arbeidsmarkt geen eerlijke kans maken, een plek waar ze tot bloei komen.

Naast het sociale aspect speelt ook duurzaamheid een rol. De wasserij moet uiterst duurzaam worden en volgens de allerhoogste kwaliteitsstandaarden wassen.

Voor WSP een mooie uitdaging. Een totaalopdracht voor een nieuwe duurzame wasserij, met als uitgangspunt zoveel mogelijk waardevolle werkplekken.

  • Creëren van prachtige werkplekken voor een mooie doelgroep
  • Fossielvrij wassen
  • Hoge betrouwbaarheid

De oplossing

Een geautomatiseerd proces waarbij zoveel mogelijk werkplekken zijn gerealiseerd. Een voorbeeld: de schone was wordt in de juiste hoeveelheid op de juiste tijd gedropt op een handvouwtafel op ergonomische hoogte. De medewerker heeft hierdoor een veilige en overzichtelijke werkplek en kan op efficiënte wijze de was opvouwen.

  • Veilige ergonomische werkplekken
  • Geautomatiseerd proces met behoud van werkplekken ​
  • Werkplekken die waarde toevoegen

Dankzij een continu wasproces worden de capaciteiten van de verschillende wasmachines en drogers optimaal benut. Het maakt het proces eenvoudig voor het personeel en er zijn minimale wacht- en omschakeltijden. Het proces is in de WinWash software gewaarborgd. De software is in de wasserij via verschillende WinWash zuilen toegankelijk.

Warmtepompen, zonnepanelen en energieterugwinning zorgen ervoor dat de wasserij duurzaam is. Het water dat gebruikt wordt hiermee voor 100% verwarmd. Met de restenergie van de warmtepompen wordt het gebouw gekoeld. De wens om fossielvrij te wassen is hiermee vervuld.

'We hebben een uiterst modern en duurzaam bedrijf, dat draait volgens de allerhoogste standaarden.'

Ergon Wasserij

Het resultaat

Een unieke duurzame wasserij met aandacht voor het menselijke aspect. Het is gelukt om veel waardevolle werkplekken te creëren en fossielvrij te wassen. Dankzij automatisering kan Ergon met dezelfde 200 medewerkers bijna tweemaal zoveel was draaien als dat in de oude wasserij mogelijk was.

  • Meer dan 200 veilige ergonomische werkplekken
  • Optimale samenwerking tussen mens en machine
  • Fossielvrij wassen van 45.000 kilo wasgoed per week

Heeft u ook specifieke uitdagingen in uw wasserij? Vraag een advies gesprek aan!

Contact