Een nieuwe besturing voor het kledingsorteersysteem

De uitdaging

Urzinger Textilmanagement (Landshut, Duitsand) is al meer dan 125 jaar een begrip in de wasserijwereld. Het succes van Urzinger Textilmanagement komt voort uit gemotiveerd personeel, teamwork, continuïteit en duurzame groei. In de laatste tien jaar is de hoeveelheid wasgoed dan ook met meer dan 100% toegenomen.

  • Het kledingsorteersysteem is meerdere keren uitgebreid in het verleden.
  • De bestaande hardware voor de besturing is verouderd en niet berekend op de toename. Hierdoor is er regelmatig uitval in verschillende PLC’s, met stilstand tot gevolg. Verschillende verouderde onderdelen zijn niet meer leverbaar.

De oplossing

Voor het bestaande kledingsorteersysteem is op basis van het succesvolle WinWash® platform een volledig nieuwe module ontwikkeld.

  • De rijke functionaliteit van WinWash® draagt bij aan een meer verfijnde logistieke besturing. Bovendien stelt de open architectuur wasserijen voor eens en altijd in staat om nieuwe (IT-) technologie snel te adopteren én om vervolgens up-to-date te blijven.
  • Alle intelligentie van WinWash® wordt ontsloten met de eenvoud van een webbased interface. Niet alleen via robuuste, industriële touchpanels op de werkvloer, maar ook via gewone pc’s of tablets op kantoor.

"Winwash® maakt het mogelijk snel en efficiënt verbeteringen door te voeren"

Claudia Urzinger-Woon - directrice Urzinger Textilmanagement

Het resultaat

WinWash benadert de wasserij als een keten. Door een efficiënte inrichting, sturing en het monitoren van de logistieke stromen worden de output en de prestatie verhoogd.

  • Optimale ‘flow’ in de productie door slim om te gaan met buffercapaciteit. Met minimale stilstand en vertragingen.
  • WinWash® schept orde. Welke orde, bepaalt de wasserij. Het is bijvoorbeeld gemakkelijk in te stellen om de kledingstukken af te roepen op basis van leverdag. Vrij configureerbaar in WinWash®.
  • Realtime inzicht in waar alle kledingstukken zijn en een koppeling naar de hangbaanbesturing, zodat de totale keten overzien kan worden.

Ga ook voor een optimale besturing en kies voor WinWash®

WinWash 2.0