Terug

Omvangrijk nieuwbouwproject in Duitsland

Al vanaf eind oktober is WSP hard aan het werk bij Wäscherei Kellner in Duitsland. Een omvangrijk project bij deze nieuwe klant waarbij volop nieuwe WSP innovaties ingezet worden.

Zo wordt in dit project de volledige vernieuwde WSP hangbaanlift toegepast. Met deze servo-aangedreven lift is het mogelijk om op hoge snelheden te verplaatsen en toch op een tiende millimeter nauwkeurig te positioneren. Hierdoor kan een hoge cyclustijd bereikt worden en is een traditionele klaprail om aan te sluiten op het vaste deel van de hangbaan overbodig geworden.

Ook op softwaregebied worden in dit project de laatste innovaties ingezet. Zo wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan het inbedrijfstellen en testen van WinWash 2.0. Met deze software beschikt Wäscherei Kellner over de laatste innovaties op het gebied van logistieke sturing en management informatie.

Mede door het unieke en intelligente concept van WinWash 2.0 is de keuze voor interne logistiek en software gevallen op WSP als totaalleverancier. WSP is in dit project verantwoordelijk voor het leveren van een vuilsorteersysteem, een vuilgoedhangbaan en een schoongoedhangbaan, inclusief transportbanden naar de werkplekken aan de afwerklijnen. Daarnaast wordt een expeditie bandensysteem geïnstalleerd achter de mangels en badstofvouwers, inclusief het volautomatisch uitsorteren van pakketten met wasgoed.