Terug

Doorgaande optimalisatie voor Busch Textilservice

Busch Textilservice is een mooi, middelgroot familiebedrijf met historie in het hart van Rheinland Pfalz (DE). Busch bedient met ca. 250 medewerkers al meer dan 60 jaar een trouwe klantenkring met uitgebreide oplossingen voor met name de zorg- en gezondheidssector.

Klanttevredenheid is een speerpunt. Dit wordt bereikt door continue de eigen processen kritisch te bekijken en procedures waar mogelijk te optimaliseren, met het oog op kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Tegelijkertijd is het aantrekken van gekwalificeerd personeel een uitdaging waar ook Busch mee te kampen heeft. Verschillende nationaliteiten op de werkvloer vragen om borging van processen, een gedegen aansturing en een systeem wat hier op aansluit. Om deze reden ging Busch in 2017 op zoek naar een specialist op het gebied van interne logistiek en automatisering.

Sinds 2017 is er een mooie samenwerking met WSP die er nog steeds voor zorgt dat er een doorlopend proces van optimalisatie gaande is. Dit jaar is ervoor gekozen om te optimaliseren aan de schoongoed zijde. Daarom is de bestaande hangbaan uitgebreid met een innovatief- en maatwerk sorteersysteem in de vorm van sorteerbanden. Waarbij ergonomie en productiviteit hand in hand gaan door slimme toepassingen van bypass mogelijkheden en andere hulpmiddelen.

Waarom kiest Busch voor WSP Systems? René Dauer, derde generatie en COO van Busch Textilservice GmbH & Co, verwoordt het op de volgende wijze: ‘Medewerkers moeten de optimale omstandigheden hebben om productief te kunnen werken. WSP faciliteert dit’’. In de praktijk betekent dit:

  • Continu beschikbaarheid van het júiste wasgoed moet zijn: de juiste klant op de juiste tijd op de juiste werkplek;
  • De medewerkers duidelijk geïnstrueerd worden;
  • De productie voortgang inzichtelijk moet zijn.

René Dauer: ‘’Als één van deze punten mist, gaat de productiviteit omlaag. Dat wil je natuurlijk niet.’’. WSP zorgt door de juiste logistieke aansturing en informatievoorziening, zodat de medewerkers effectief kunnen werken. We hebben het dan over een lean productieflow. Het is dan ook een taak voor WSP dat de medewerkers de informatie krijgen die nodig is. Zonder taalissues en soms met behulp van beelden.’  Op deze manier waarborgt Busch de klanttevredenheid op lange termijn en tegelijkertijd de interne productiviteit.

Heeft u ook een uitdaging in uw bedrijf op het gebied van logistieke inrichting? Wij denken graag met u mee. Neem contact met ons op en vraag naar één van onze accountmanagers.