Terug

Textilpflege LEITGEB kiest WSP Systems als partner voor optimalisatie

Sinds eind 2019 werkt WSP Systems samen met familiebedrijf Textilpflege Leitgeb in Oostenrijk. Er werd een tijdlang gewerkt aan een passende maatwerk oplossing, die inmiddels naar tevredenheid gerealiseerd is.  Textilpflege Leitgeb werkt voor verschillende segmenten; industrieel, hotel/gastronomie, en verwerkt veel klantgebonden wasgoed. Dit zorgt voor een complexere logistieke inrichting.

Frau Märzendorfer, directrice van Leitgeb, was dan ook op zoek naar optimalisatie van het logistieke proces. In haar zoektocht naar de juiste partner koos zij bewust voor WSP. Frau Märzendorfer: ‘WSP is een ervaren partner en is een specialist in interne logistiek’. Met veel plezier zijn wij de samenwerking aangegaan.

Belangrijk was het om een buffer in de vuilgoed te kunnen creëren door middel van een hangbaan. Daarom heeft WSP een vuilgoedhangbaan met een (hefrail-)sorteersysteem geleverd. Hiermee is het mogelijk geworden om 2 uur onbemand te produceren. Eerder werd er met een vakkenband gewerkt. Nu men gebruikmaakt van de nieuwe hangbaan is het juiste wasgoed, van de juiste klant, volledig naar wens af te roepen. Een mooie efficiëntieslag met veel tijdwinst!