Hangbaansysteem 820-920, hangbaan transportsysteem

Het hangbaansysteem 820-920 is zeer geschikt voor het bufferen van (on)gesorteerd wasgoed. U kunt niet alleen bufferen op klant- en productvolgorde, maar ook op routevolgorde. Doordat ons hangbaansysteem door WinWash efficiënt bestuurd worden, en het hangbaan transportsysteem ook een aansluiting heeft op een bakkensorteersysteem / bandensorteersysteem, is er altijd automatische belading. Daardoor realiseert u met dit hangbaan transportsysteem een constante productie. Daarnaast vangt u fluctuaties eenvoudig op.

Hangbaansysteem

Het duurzame hangbaansysteem van WSP Systems transporteert vuil en ook schoon wasgoed binnen de industriële wasserij. Een hangbaan transportsysteem is maatwerk voor elke locatie en ook voor elk project. De hangbaan die u wenst wordt namelijk volledig voor u op maat gemaakt.

Allereerst kenmerkt het 820-920 systeem zich door de zogenaamde dubbel trolley zakken. Dit betekent dus dat de zakken voorzien zijn van een dubbel wielstel. De lege zakken worden door een kantel- en terugkantelmechanisme compact opgeslagen. Daarnaast is het mogelijk om in deze hangbaan een service rail te integreren, waardoor zakken voor onderhoud eenvoudig uit het systeem gehaald kunnen worden. Ook kunnen ze later weer eenvoudig ingevoegd worden. Het hangbaansysteem wordt aangestuurd door de WinWash software. WinWash zorgt namelijk voor de juiste buffer- en afroepvolgorde, en ook voor de handbedieningen. Maar ook voor bijvoorbeeld het versturen van zakken naar de expressbaan. Tenslotte kan dit hangbaansysteem optioneel worden geleverd met een onderloopbeveiliging (ook wel valbeveiliging genoemd)

Hangbaan transportsysteem

Het hangbaan transportsysteem 820-920 kenmerkt zich ook door een gesloten RVS railsysteem waarin de zakken lopen. De termen 820 en 920 staan voor de diameter van de zak. In een wasserij kan de hoogte namelijk beperkt zijn, waardoor bijvoorbeeld een 920 toegepast kan worden. Doordat deze zakken een grotere diameter hebben, is een geringere zaklengte mogelijk. Verder kunnen de zakken beladen worden met behulp van een transportband. Doordat een zak over twee wielstellen beschikt is de bovenzijde (belaadzijde) van de zak geheel vrij voor belading. De zakken in dit hangbaansysteem kunnen optioneel worden voorzien van RFID technologie, voor bijvoorbeeld onderhouds- en alarmhistorie. De afritsbare zakken zijn wasbaar.

Doordat deze hangbaan aan de bovenzijde een gesloten railprofiel heeft, kan er weinig stof in de wielstellen komen. Daarom heeft de hangbaan een lage onderhoudsfrequentie.

Bekijk ook onze andere hangbaansystemen.

Neem contact met ons op