Bakkensorteersysteem

Kies voor efficiënt wasgoed sorteren met het bakkensorteersysteem van WSP. Dit sorteersysteem is zeer geschikt voor wasserijen met veel categorieën en een hoog volume.

Wasgoed sorteren met een bakkensorteersysteem

Het bakkensorteersysteem van WSP is een zeer efficiënt systeem. Het sorteersysteem heeft een sorteercapaciteit van meer dan 550 kilo wasgoed per manuur. Afhankelijk van het sorteervolume kan één persoon 4 tot 6 bakken bedienen. Daardoor is deze vorm van wasgoed sorteren geschikt voor wasserijen met veel categorieën en een hoog volume. Denk bijvoorbeeld aan een ziekenhuis wasserij.

Wasgoed sorteren

Bij het sorteren van wasgoed zijn een aantal zaken belangrijk. Of het nu om klantgebonden wasgoed of om poollinnen gaat, vaak zijn dezelfde aspecten van toepassing. Allereerst is een juiste en gedoseerde aanvoer van het wasgoed heel belangrijk. Daarnaast vraagt wasgoed sorteren ook om overzicht. Daardoor is het voor de medewerkers in één oogopslag helder welke linnen in welke sorteercategorie hoort. Ook is te zien wat het beladingsniveau van de betreffende batch is. Zo kan de batch op het juiste moment en met de juiste hoeveelheid kilo’s weggestuurd worden.

De afvoer van het wasgoed is een ander belangrijk aspect. Dit heeft betrekking op de ergonomie en de productiviteit. Een snelle en tijdige afvoer is namelijk heel belangrijk. Daardoor hoeven de mensen niet te wachten op het systeem. Bij het sorteren van was in bakken bijvoorbeeld, is het mogelijk een extra verdieping op de bakkensorteer te maken. Daardoor kunnen de medewerkers continu doorgaan met sorteren, bijvoorbeeld in het geval van een klantwissel.

Was sorteren in bakken

Een groot voordeel van het was sorteren in bakken is de compactheid van de opstelling, in combinatie met de productiviteit. Zo kan één medewerker tot wel 6 bakken fysiek bereiken tijdens het sorteren. Boven de bakken bevinden zich de WinWash schermen waarop niet alleen de categorie, maar ook de klant en het aantal kilo’s aan wasgoed gevisualiseerd wordt. Het scherm geeft ook de eventuele extra werkinstructies aan de medewerkers door.

Bekijk ook onze andere sorteersystemen.


Neem contact met ons op