Terug

Maatwerk oplossing voor Sonnenalp Wäscherei

WSP heeft een nieuwe klant mogen verwelkomen in Zuid-Duitsland. Sonnenalp Wäscherei is een compacte wasserij, in een prachtig gebied tegen de Oostenrijkse grens en is eigendom van het 5 sterrenhotel/resort Sonnenalp Hotel.

Het hotel is een familiebedrijf van meer dan 100 jaar oud, en door de jaren heen flink uitgebreid. Dit hotel heeft 5 jaar geleden een wasserij nieuw gebouwd om ook voor hun textiel verzekerd te zijn van een 5 sterrenkwaliteit.

Naast hun eigen wasgoed wassen ze ook voor hotels uit de omgeving, en juist op dat vlak breidt de capaciteit uit. Op dit moment wassen ze nog ca. 6 ton per dag, maar dit moet de komende jaren uit gaan breiden.

Bij Sonnenalp Wäscherei werkte men eerst met een vakkenband, maar men kwam opslagcapaciteit tekort. Daarom is er voor gekozen om een vuilgoedhangbaan te leveren, die beladen wordt door een containerkantelaar met twee transportbanden. Al de genoemde installaties zijn door WSP vervaardigd.

 

Een mooie uitdaging bij dit project was dat het dak en de spanten van de wasserij vrij laag zijn. Daarom heeft WSP een maatwerk oplossing bedacht. De hangbaan is niet onder, maar tussen de spanten gemonteerd.

 

In een voortraject van een opdracht plant WSP naast de bezoeken ter plaatse, met grote regelmaat een aantal referentiebezoeken in om de klant een indruk te geven van wat WSP zoal gerealiseerd heeft bij andere klanten. Zo is de accountmanager met de wasserijmanager van Sonnenalp Wäscherei bij twee van onze al bestaande klanten in Duitsland geweest. Die bezoeken maakten veel indruk op Herr Parragi, wat hem op locatie bij een referentie de volgende uitspraak ontlokte: „Wirklich Hut ab für das, was WSP hier geschafft hat.“

De installatie is inmiddels naar volle tevredenheid opgeleverd.